fbpx
Ga naar de inhoud

Invloed van jouw omgeving

  Wist je dat jouw omgeving veel invloed heeft op jouw eigen gedrag? De gedragspatronen van mensen die dichtbij jou staan, vormen deels wat jij aanziet als “normaal”. Dit kan confronterend zijn om te lezen, maar het kan je ook verder helpen. Is er iets wat jij heel graag zou willen veranderen? Op zoek gaan naar gelijkgestemden kan je daarbij helpen.

  Lees ook: Grenzen aangeven, hoe zat dat ook alweer?

  Betekent bovenstaande dat ik helemaal geen mensen in mijn leven heb die het uitdagend maken om mijn persoonlijk doelen te behalen? Nee, dat betekent het niet. Het betekent dat ik weet met wie ik successen en uitdagingen kan delen. Het betekent dat ik weet met welke mensen ik het grootste deel van mijn tijd wil spenderen. Ik merk op welke mensen mij energie geven en wanneer het contact energie kost. Door dit goed te verdelen voor mezelf en voldoende ‘herstel’ tijd in te bouwen, heb ik een prettige balans gevonden.

  Welke invloed heeft jouw omgeving?
  Hoe ben jij verbonden met je omgeving? Lukt het je om jezelf te zijn? Kun jij jezelf openstellen naar anderen en delen hoe jij denkt en voelt? Voel jij je aangemoedigd, gemotiveerd en gesteund door jouw omgeving? Of kost het je juist energie? Geef jij veel en ontvang je niet? Bulderen anderen over jouw grenzen heen of is er wederzijds respect voor elkaars wensen, dromen een ideeën? Heb jij mensen om je heen waar je van kunt leren en waarmee je samen kunt groeien?

  Als jij op dit moment niet helemaal tevreden bent met de manier waarop jouw omgeving is ingericht, dan kan het helpen om jouw sociale contacten goed in beeld te brengen. Omdat het lastig kan zijn zelf de situatie van een afstandje te bekijken, kan ik je hierbij helpen met oefeningen en met het stellen van vragen die er écht toe doen. Leer de verbinding met anderen versterken en eerlijker te zijn over wat jij nodig hebt.

  Hulp nodig?
  Wil je meer weten over kleine veranderen die jou kunnen helpen zelf weer grip te krijgen op jouw leven? Wil je leren hoe je oude patronen kunt doorbreken? Wil jij weer kunnen verbinden met anderen en energie voelen in plaats van lusteloosheid en ergernissen? Neem contact op met Smart-Thinking voor meer informatie.