fbpx
Ga naar de inhoud

Vergoedingen

Wil jij graag een coachtraject starten en ben je benieuwd of dit wordt vergoed?
Deze vraag wordt vaak gesteld en daarom staan er op deze pagina verschillende mogelijkheden beschreven voor een vergoeding van jouw coachtraject.

Vergoeding vanuit UWV of PGB (persoonsgebonden budget):
Heb jij nu geen werk en ontvang je een uitkering van UWV? Dan kun je via UWV aanvragen of zij jouw coaching traject kunnen vergoeden. UWV ondersteunt trajecten die de re-integratie bevorderen. Onderzoeken wie jij bent, wat jou gelukkig maakt en op een gezonde manier leren omgaan met stress bevorderen jouw herstel en voorkomen terugval in de toekomst.

Vergoeding vanuit de bedrijfsarts (ARBO dienst):
Heb jij contact met de arbodienst in verband met een toename van stress klachten of bijvoorbeeld een burn-out of depressie? Dan kun je ook daar aangeven dat je graag een coach traject volgt met betrekking tot stress vermindering. Een bedrijfsarts kan jouw werkgever adviseren om dit traject te vergoeden in verband met de Wet Verbetering Poortwachter.

Vergoeding vanuit jouw zorgverzekering:
Coaching wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekering. In sommige gevallen kan een aanvullende verzekering meer mogelijkheden geven. Twijfel jij hierover? Neem contact op met jouw zorgverzekering.

Vergoeding door jouw werkgever:
Veel werkgevers bieden op dit moment een persoonlijk ontwikkel budget aan voor werknemers. Doordat Smart-Thinking is aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging voor Coaches (NOBCO) is het voor werkgevers vaak mogelijk om ons coachtraject te vergoeden. Smart-Thinking biedt zelfs een gespecialiseerd traject aan, waarbij de werkgever een rapportage kan ontvangen. Dit is uiteraard niet verplicht. Vraag jouw werkgever (of HR) naar de mogelijkheden met betrekking tot het investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk er alvast over na wat jij zelf zou willen bereiken en welk voordeel jouw organisatie hiervan zal hebben.

Vergoeding vanuit de belastingdienst:
Normaal gesproken kon je vanuit de belastingdienst de kosten van jouw coachtraject aftrekken bij het onderdeel ‘scholingskosten.’ Je hebt vast wel meegekregen dat dit niet meer mogelijk was toen het STAP-budget daarvoor in de plaats kwam. Nu wordt het STAP-budget weer afgeschaft, dus er is een mogelijkheid dat er weer mogelijkheden komen tot het aftrekken van de kosten. Zodra ik hier meer over weet dan plaats ik het op deze pagina.

Vergoeding vanuit de belastingdienst als ondernemer:
Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan kan je de kosten van een coachtraject aftrekken en bij jouw bedrijfskosten. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van de belastingdienst of vraag het na bij jouw accountant

Betaling in termijnen:
Kom jij op dit moment niet in aanmerking voor een vergoeding en zou je wel heel graag gebruik maken van onze diensten? Neem contact op met Smart-Thinking, zodat er een betaalplan kan worden samengesteld die haalbaar is voor jou.

Wil jij graag starten met de coaching, zodat jij weer vol energie & kracht in het leven staan? Neem contact met ons op of meld je aan voor een coachpakket.