fbpx
Ga naar de inhoud

Jij beslist! Dat kan confronterend zijn.

    Soms kan je je bijna niet meer voorstellen dat de manier waarop jij je leven hebt ingericht is aan te passen. Je doet elke week (ongeveer) dezelfde dingen en je maakt steeds minder tijd voor spontane, leuke of juist eens gekke dingen. En als je het al doet, dan kan je er niet echt van genieten. Je hoofd en lijf voelen moe, je bent al bezig met wat er morgen moet gebeuren of hoe je deze tijd productiever zou kunnen besteden.

    Toch heb jijzelf de regie en dat betekent dus ook dat jij kan bepalen of dit zo blijft. Dat klinkt heel gemakkelijk, maar dat doe je niet zomaar. Je bent gewend geraakt aan bepaald gedrag en patronen. Daar ben jij jezelf veilig bij gaan voelen of je het nou prettig vindt of niet. In de coaching noem ik dat ook wel ‘veilig in onveiligheid.’

    Lees ook: De vrijheid van keuzes maken

    Dit zijn patronen die te doorbreken zijn. Door te analyseren en te leren van gedragingen waar jij wél tevreden over bent, wordt het eenvoudiger om te werken aan de patronen waar jij je niet prettig bij voelt. Als professionele coach heb ik mezelf verdiept in gedragsverandering en help ik je hier graag verder mee. Soms heb je net even de juiste vragen en inzichten nodig, om de stappen die je kunt zetten weer helder te krijgen.

    Waar ben jij tevreden over? En waar kan jij nog hulp bij gebruiken? Laat het ons weten.