fbpx
Ga naar de inhoud

Ontspannen kan ook NU

  Ontspannen omgaan met de drukte, dat is nog niet zo makkelijk
  Ik ben weer terug van vakantie en wij hebben het heerlijk gehad. Ik genoot zoveel van de tijd met mijn gezin, het zonnetje en de rust. Toen ik thuiskwam was het best een uitdaging om het gevoel van rust vast te kunnen houden. Doordat ik even weggeweest ben, merk ik dat er toch wel het één en ander is opgestapeld.

  Tijdens de vakantie is voor sommige klanten de nood hoog opgelopen, waardoor ik deze week zoveel mogelijk gesprekken heb ingehaald. Daarbij wilde ik er zijn voor vrienden die mij nodig hadden, heb ik mijn grenzen flink moeten bewaken in het contact met anderen en moeten onze kinderen weer wennen aan het ritme van de dag. Ook wilde ik het liefst dat de koffers weer netjes opgeruimd waren en alle kleding weer gewassen in de kast lag.

  Durf voor jezelf te zorgen, het levert zoveel op
  Allemaal niet onoverkomelijk, maar wel uitdagend om dat heerlijke gevoel van ontspanning vast te houden of in ieder geval regelmatig terug te laten keren. En toch blijf ik dat doen, want juist in momenten van ontspanning kunnen ideeën echt stromen. Voel ik mezelf energiek en vol zelfvertrouwen. Lukt het mij beter om goed voor mezelf te zorgen en ‘nee’ te zeggen, wanneer ik een ‘nee’ voel van binnen. Of juist om ‘ja’ te zeggen tegen kansen. Herken jij dat, wanneer je genoeg energie en rust hebt, dat dingen veel soepeler lijken te lopen?

  Ontspannen komt later wel..
  Vakantie betekent voor iedereen wat anders. De afgelopen week heb ik nagedacht over uitspraken van klanten over hun vakanties. Ik heb nagedacht over hoe ikzelf tegen vakantie aankeek, toen ik nog werkte in het onderwijs en hoe mijn visie is veranderd nu ik voor mezelf werk.

  Ik kan mezelf echt zorgen maken over het feit dat sommige mensen alles (en meer!) uit zichzelf halen met het idee dat zij wel weer bijtanken wanneer zij vakantie hebben. Wat vaak resulteert in een vakantie waarin zij ook nog ziek worden, omdat het lichaam het niet eens is met wat ervan gevraagd wordt. Zou het niet fijner zijn wanneer het bijtanken niet nodig is, doordat de balans tussen werk en ontspanning veel beter verdeeld is?

  Lees ook: Vakantie lost stress niet op

  Vind een betere balans!
  Leef jij naar de weekenden en vakanties toe, omdat de werkweek eigenlijk te zwaar is? Bestaat jouw tijd voor jezelf uit zorgen voor de kinderen en uit huishoudelijke klussen? Laten wij dan eens met elkaar om tafel gaan en onderzoeken wat jou energie geeft. Laten wij uitzoeken hoe er een betere balans kan komen die past bij jou en bij jouw situatie. Ontspannen kan thuis ook 😊