fbpx
Ga naar de inhoud
Familie opstelling bij Smart-Thinking coaching, jouw stress specialist.

Familieopstellingen

Bij Smart-Thinking kun je ook een familieopstelling maken met behulp van een coach. Een familieopstelling wordt vaak ingezet wanneer je een vraagstuk, dilemma of probleem hebt dat jou belemmert in jouw dagelijkse leven. In een familieopstelling is het uitgangspunt dat iedereen wordt beïnvloed door het systeem waar het bij hoort. Met andere woorden, je opvoeding heeft nog steeds invloed op de keuzes die jij maakt.

Door met een familieopstelling te onderzoeken hoe jouw gedrag ontstaan is, krijg jij de inzichten die jij nodig hebt om jezelf beter te begrijpen. Het kan jou ook helpen met het doorbreken van oude patronen, zodat jij een verandering kunt maken in je leven.

Wist je dat: Smart-Thinking ook familie opstellingen doet met kinderen? Wil je hier meer over weten? Lees hier verder.

Sessie voor een familieopstelling €95,-

Vul onderstaande formulier in dan kunnen we zo snel mogelijk starten.
Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact met mij op.

Wat kun je verwachten

Bij Smart-Thinking maak je een opstelling met behulp van blokken. Voor ieder lid van jouw gezin van herkomst kies je een blok en deze positioneer jij met behulp van vragen van jouw coach. Jouw coach zal vragen stellen die je helpen om antwoord te krijgen op je eigen hulpvraag of dilemma. Je ontwikkelt hiermee inzicht in hoeverre jouw gezin van herkomst en opvoeding nog invloed heeft op jouw dagelijkse handelingen en hoe dit terug te leiden is naar je hulpvraag. Doordat de coach jou begeleidt door middel van vragen en observaties, leer je om de situatie van vroeger als toeschouwer te bekijken. Door deze afstand voelt de familieopstelling veilig en word je je mogelijk bewust van patronen die je eerder niet gezien had, omdat je emotioneel teveel betrokken was.

Familieopstelling aanvragen

  Wat kun je verwachten van een familieopstelling voor kinderen?

  Een familieopstelling kan veel informatie geven over hoe jouw kind naar een situatie kijkt, maar het kan ook helpen bij het uiten van emoties of bij het begrijpen van een gebeurtenis. Dat komt mede doordat er afstand gecreëerd wordt met een familie opstelling, waardoor er nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

  Bij een familieopstelling werk ik graag met gekleurde blokjes of poppetjes. Een kind kiest aan het begin van de opstelling een blokje voor alle gezinsleden en soms wordt dit aangevuld met personen (of dieren) die een grote rol spelen of gespeeld hebben in het leven van het kind. Daarna zet het kind de blokjes neer op een manier die passend is bij zijn of haar beeld van het gezin.

  Als coach stel ik verschillende vragen over de opstelling. Hierbij staat het kind zelf centraal en niet de leden uit het gezin. Met deze vragen kom ik onder andere denkpatronen tegen, emoties die eerder nog niet zijn benoemd, struikelblokken of blokkades waardoor het kind vastloopt.
  In de familieopstelling koppel ik de inzichten en ontdekkingen terug naar het dagelijkse leven. “Je vertelde net dat je het moeilijk vond om…., hoe is dat nu voor je wanneer je bijvoorbeeld naar school toe gaat?” Door op deze manier te kijken naar de blokkades die er nu zijn, wordt het voor een kind makkelijker om te begrijpen waar het gedrag vandaan komt. Dit is tevens een mooi startpunt om hier samen een aanpassing in te kunnen maken. Het is mogelijk om vervolgsessies af te nemen (kindercoaching), naar aanleiding van deze sessie.

  Doe een familie opstelling bij Smart-Thinking en doorbreek oude patronen. Coaching door jouw stress specialist

  Wat anderen zeggen